دكتر 'محمدعلی حامد توسلی' روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: تب مالت یكی از بیماری های منتقل شده از حیوان به انسان است كه همچنان در بسیاری از استان های كشور و در سنین مختلف دیده می شود.
وی تصریح كرد: قصاب ها، چوپان ها و افرادی كه با لاشه حیوانات سرو كار دارند بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند.
این متخصص بیماری های عفونی همچنین گفت: بیماری تب مالت یا بروسلوز، بیماری عفونی است كه از طریق اشتغال در محل های نگهداری حیوانات از جمله گاو، گوسفند، بز، خوك و سگ و خوردن مواد لبنی آلوده ایجاد می شود.
دكتر حامد توسلی افزود: این بیماری در نیمی از موارد، شروع ناگهانی دارد البته در كشاورزان، دامداران و كارگران كشتارگاه ها عفونت می تواند بدون علایم بالینی ایجاد شود.
وی، خستگی، بی حالی، تب و لرز، تعریق، ضعف، درد مفاصل، درد عضلانی، بی اشتهایی، كاهش وزن، سرفه، درد بیضه ها، سوزش ادرار، درد چشمی، تاری دید و التهاب غدد لنفاوی را از علایم این بیماری برشمرد.
متخصص بیماری های عفونی یادآور شد: مردم برای جلوگیری از این بیماری باید از مصرف شیر و سایر فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه پرهیز كنند.
دكتر حامد توسلی همچنین گفت: بهداشت باید در كشتارگاه ها و دامداری ها به طور كامل رعایت شود، و كاركنان این مراكز نیز باید از عینك و ماسك استفاده كنند و در صورت بروز هر زخمی محل آن به دقت پانسمان و استریل شود.
وی توصیه كرد كه برای جلوگیری از تب مالت از خوردن گوشت نیم پز نیز جدا خودداری شود.
هفته بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان دهم تا پانزدهم تیرماه جاری است و سالانه 12 تا 15 هزار مورد تب مالت در كشور ثبت می شود.
اجتمام**9105**1569**1336