به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، 'حسن ابوالقاسمی' روز چهارشنبه در نخستین همایش سراسری مدیریت و اقتصاد دارو، افزود: نیاز به فاكتور هشت سالانه 11 درصد افزایش می یابد، 15 درصد این نیاز در كشور تأمین میشود ولی فاكتور 9 و داروهای ضد هاری و ضدكزاز به طور كامل در كشور تولید میشود و آمادگی برای صادرات فاكتور 9 نیز وجود دارد.
وی با بیان اینكه در زمینه تولیدات فاكتورهای انعقادی در كشور موفق بوده ایم و آماده صادرات فاكتور انعقادی 9 هستیم، گفت: از طریق سازمان انتقال خون فاكتورهای انعقادی تولید میشود و بیش از 50 نوع داروی مشتق از پلاسما نیز در صنعت داروسازی وجود دارد كه مهمترین آن فاكتورهای انعقادی 8، 9، 13، ضدكزاز و هپاتیت است.
ابوالقاسمی گفت: پلاسما از دو طریق اهدای خون از مردم و گرفتن پلاسما و جدا كردن از خون تهیه میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد: براساس آمار سال 2007 ، بالغ بر 27 میلیون لیتر پلاسما در دنیا برای تهیه دارو مورد استفاده قرار گرفت كه یك سوم آن از طریق خون و دو سوم آن از طریق دستگاههای استخراج پلاسما صورت گرفت.
ابوالقاسمی با بیان اینكه ظرفیت پالایشگاههای پلاسمای دنیا 40 میلیون لیتر است و كشورهای برزیل، مالزی، تونس، بلژیك و ایران جزو كشورهای تهیه كننده مشتقهای پلاسما به حساب میآیند، گفت: ایران تنها كشوری در منطقه است كه دریافت و اهدا خون آن رایگان است.
وی با تاكید بر اینكه باید در تولید فرآوردههای پلاسما به خودكفایی برسیم و صادرات آن را آغاز كنیم، گفت: باید در این زمینه بخش خصوصی نیز ورود كند.
به گفته ابوالقاسمی سال گذشته دو میلیون واحد خون دریافت شد كه یك سوم آن به عنوان پلاسما در بیمارستانها و مابقی در صنعت استفاده شد، گفت: ایران در منطقه دارای بالاترین اهداكننده رایگان خون با 26 در یك هزار نفر است.
اجتمام**9105**1569