نوشته شده توسط : amatrack

مركز خبری یونسكو روز چهارشنبه در پایان نشست این كمیته در سن پترزبورگ روسیه

با ارسال نمابری به رسانه ها كه در اختیار نمایندگی ایرنا قرار گرفت، اعلام كرد: در سی و ششمین نشست كمیته میراث جهانی، مسجد جامع اصفهان و گنبد قابوس به عنوان میراث جهانی ثبت شد، زیرا ایران یكی از مراكز مهم تمدنی است كه دارای چندین اثر تاریخی دارای اهمیت جهانی است.

در این نشست كه بیش از یك هفته به طول انجامید، 140 پرونده از كشورهای مختلف بررسی و 26 اثر از جمله 5 اثر ساحلی آبی در فهرست میراث جهانی ثبت شد.

در اطلاعیه این دفتر درباره مسجد جامع اصفهان آمده است: پیشینه این مسجد در مركز تاریخی اصفهان كه معماری بسیار زیبا و تاریخی دارد به 12 قرن پیش بازمی گردد و این

عبادتگاه كهن، الگوی ساخت مساجد دیگر بویژه در آسیای مركزی قرار گرفته است.

مركز خبری یونسكو افزوده است: مسجد جامع اصفهان در محدوده ای به مساحت بیش از 20 هزار مترمربع، چهار صحن بزرگ دارد كه با معماری تحسین برانگیز گنبد و معماری داخلی بسیار قابل توجه، خودنمایی می كند.

در این اطلاعیه درباره ویژگی های گنبد قابوس ثبت شده در فهرست میراث جهانی نیز آمده است: گنبد قابوس با 53 متر بلندی كه سال 1006 میلادی بنا شده، آرامگاه قابوس ابن وشمگیر است كه نزدیك شهر باستانی 'جرجان' در ساحل رودخانه گرگان واقع شده كه نشانه روابط و رقابت كوچ نشینان آسیای مركزی با تمدن ایران است.

در اطلاعیه مركز خبری یونسكو همچنین خاطرنشان شده است: این بنا تنها یادگار شهر جرجان است كه یك بار هم در دوره مغولان خراب ولی بعدها دوباره مرمت شد.

سی و ششمین نشست كمیته میراث جهانی سازمان یونسكو امروز در سن پترزبورگ به كار خود پایان داد.

اروپام/2242**1516



:: برچسب‌ها: سقوط ,
:: بازدید از این مطلب : 190
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : amatrack

به گزارش گروه اخیار ایران در رسانه های خارجی، این روزنامه اردوزبان در این سرمقاله كه عنوان آن 'اختلاف نظر جهانی درباره ایران' بود، با ذكر اینكه 'بیشتر كشورهای دنیا هسته ای شده اند و بسیاری دیگر در آرزوی هسته ای شدن هستند' افزود: اگر برنامه های هسته ای این كشورها خطری برای صلح جهانی نیست، چرا دنیا تا این حد از برنامه هسته ای ایران ترسانده می شود.

راشتریا ساهارا در سرمقاله خود نوشت: افكار جهانی در گذشته نیز چندین بار پیرامون سیاست های مشترك آمریكا و غرب دچار اختلاف نظر بوده است. در موضوعاتی چون راه حل مساله فلسطین و حمله نظامی به عراق و افغانستان نیز در دیدگاه آمریكا و غرب و مردم جهان اختلاف نظر شدیدی وجود داشت.

مردم جهان به پذیرش گزارشی حاضر نبودند كه 'جرج بوش' در باره وجود تسلیحات كشتار جمعی در عراق ارائه كرده بود. افكار جهانی هیچگاه حاضر به پذیرفتن موضع آمریكا در قبال مساله فلسطین نبوده است.

با این حال اوضاع آن زمان از وضع امروز بسیار متفاوت بود. آن زمان در اثر حمله به برجهای دو قلوی آمریكا در 11 سپتامبر، موجی از همدردی در سراسر جهان با آمریكا و مردم این كشور به وجود آمده بود و به همین دلیل، عملیات آمریكا چندان مورد انتقاد قرار نگرفت.

دلیل دیگر این بود كه گرچه افكار جهانی مخالف حمله آمریكا به عراق بود، ولی بخاطر حمله غیر قابل توجیه عراق به كویت و جنگ بی فایده هشت ساله این كشور علیه ایران، همدردی با صدام حسین بسیار كاهش یافته بود.

از سوی دیگر، طالبان نیز بخاطر اقدامات مختلف خود علیه زنان، از جمله محروم كردن آنها از حق كار و آموزش، افكار جهانی را ناراحت كرده بود.

مردم جهان تجاوز آمریكا را دوست نداشتند، ولی به همان اندازه نیز از دولت های استبدادی صدام حسین و طالبان تنفر داشتند. به علاوه، اقتصاد ثروتمند آمریكا نیز زبان بسیاری از كشورها را بسته بود.

این كشورها به كمك آمریكا نیاز داشتند و از این شعار بوش كه 'امروز هر كس با ما نیست، در مقابل ماست'، ترسیده بودند.

كشورهایی مانند روسیه و چین نیز نتوانستند اعتراض موثری علیه حملات آمریكا به عراق و افغانستان انجام دهند.

اما امروز زمان تغییر كرده است. شكست های نظامی آمریكا در عراق و افغانستان، ترس از قدرت نظامی این كشور را كاسته است.

آمریكا قبلاً در كره و ویتنام نیز شكست خورده بود، ولی پیشرفت اقتصادی، این شكست ها را تحت الشعاع قرار داده بود، ولی با آغاز قرن بیست و یكم، دوران بحران اقتصادی در آمریكا آغاز شد كه خاطرات بحران 1930 را زنده كرد.

این بحران نیز اعتبار آمریكا را در سراسر جهان تا حد زیادی تحت تاثیر قرار داد.

به همین دلیل است كه دشمنی آمریكا با ایران نه تنها بسیاری از كشورها را ناراحت كرده، بلكه به نظر می رسد كه برخی كشورها آماده شورش علیه آمریكا هستند.

اكنون برخی كشورها نه تنها اعتراض می كنند، بلكه ناراحتی خود را آشكارا نشان می دهند. برخی كشورها صریحاً اعلام می كنند كه تحریم های آمریكا و اتحادیه اروپا علیه ایران خلاف اخلاق و نشان دهنده سیاست مشخصی است. مخالفت چین و روسیه را نمی توان فقط ناشی از اختلافات ایدئولوژیكی با آمریكا دانست، چرا كه اگر مخالفت چین و روسیه با آمریكا ناشی از اختلافات ایدئولوژیكی باشد، نمی توان حمایت آنها از جمهوری اسلامی ایران را ناشی از شباهت ایدئولوژیكی دانست.

لذا روسیه و چین اصولاً مخالف تحریم های اعمال شده علیه ایران هستند.

به علاوه، حمایت كشورهای آمریكای جنوبی از موضع ایران نیز هست.

هم اكنون آن دسته از كشورهایی كه تا كنون بخاطر بسیاری از مصلحت ها، سكوت اختیار كرده بودند نیز از ایران حمایت می كنند.

هند را می توان یكی از این كشورها دانست. هند گرچه در اثر فشار آمریكا، واردات نفت از ایران را كاهش داده، ولی روشن كرده است كه بشدت مخالف هر گونه عملیات نظامی علیه ایران است.

برخی متحدان قدیم و وفادار آمریكا نیز مخالف تحریم های این كشور علیه ایران هستند.

آمریكا، ژاپن را از تحریم ها معاف كرده است. علت این اقدام آن است كه چنانچه آمریكا ژاپن را معاف نمی كرد، توكیو علیه موضع آمریكا شورش می كرد. ژاپن 100 در صد نفت مورد نیاز خود را وارد می كند.

ایرانم ** 1337**1479



:: برچسب‌ها: جدید , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 214
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : amatrack

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از مركز هنرهای نمایشی، در این نشست كه روز گذشته (سه شنبه) با موضوع بررسی قرارداد تیپ برگزار شد، ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر، عزت اله انتظامی رییس هیات مدیره خانه تئاتر و سایر اعضای هیات مدیره خانه تئاتر از جمله بهزاد فراهانی، محمد یعقوبی، رویا تیموریان، كاظم ه‍ژیرآزاد و مریم كاظمی حضور داشتند.

در این نشست ایرج راد و عزت اله انتظامی به طرح موضوع درباره حقوق و مزایای هنرمندان تئاتر پرداختند.

در ادامه مدیر مركز هنرهای نمایشی با طرح این سوال كه باید فكر كنیم تئاتر چگونه می تواند روی پای خود بایستد و كمترین وابستگی را به دولت داشته باشد، به بازنگری در شیوه نامه شورای حمایت از آثار اشاره كرد و گفت: این آیین نامه تكمیل شده و به زودی اعلام خواهد شد.

قادر آشنا سپس با تاكید بر شفاف سازی در بودجه تصریح كرد كه معتقدم در امر بودجه پنهان كاری وجود ندارد و همه چیز باید به صورتی شفاف اعلام شود. در عین حال ما به دنبال اعتلای تئاتر بوده و در پی راهی هستیم كه به وسیله آن بتوان به بهترین شكل ممكن به تئاتر و هنرمندان خدمت كرد.

در پایان، پیشنهاد تشكیل شورای تخصصی با حضور نمایندگانی متشكل از اعضای خانه تئاتر و مركز هنرهای نمایشی به منظور جمع بندی نظرات ارائه شده و مقرر شد این گونه جلسات تا دستیابی به نتیجه مطلوب ادامه یابد.

دراین نشست، مهدی شفیعی معاون مالی اداری مركز هنرهای نمایشی، محمدمهدی خاتمی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی كشور و محمد بهرامی مدیر روابط عمومی خانه تئاتر نیز حضور داشتند.

فراهنگ**9266**1588



:: برچسب‌ها: انگور چینی , مکزیک , فیلم ,
:: بازدید از این مطلب : 222
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : amatrack

سخنرانی اخیر 'لیام فاكس' وزیر دفاع پیشین كابینه انگلیس و از چهره های شاخص محافظه كاران حاكم بر این كشور كه در روز دوشنبه 12 تیرماه جاری صورت گرفت، نشان می دهد كه نخبگان محافظه كار به اعلامیه مطبوعاتی 'دیوید كامرون' نخست وزیر انگلیس و اظهارات رسمی وزیر خارجه این كشور در خصوص حمایت از همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا بسنده نكرده و به دنبال شتاب بخشیدن به پروسه جدا شدن از این اتحادیه هستند.

** نگاهی به مواضع مقامات انگلیسی نسبت به خروج از اتحادیه

.........................................................................

به گزارش روزنامه انگلیسی 'گاردین'، لیام فاكس به عنوان سخنگوی ده ها نماینده محافظه كار پارلمان انگلیس در سخنرانی كه به ابتكار اتحادیه مالیات دهندگان اروپایی برگزار شده بود، اعلام كرد كه خواستار تعیین زمان مشخصی برای برگزاری همه پرسی در خصوص ادامه حضور و وضعیت عضویت انگلیس در اتحادیه اروپایی است.

فاكس كه در میان چهره های سیاسی انگلیس به عنوان سیاستمداری واگراینده از اتحادیه اروپا مطرح شده، تصریح كرد كه خواهان تعیین تكلیف انگلیس با این اتحادیه از طریق مذاكراتی مبتنی بر مباحث اقتصادی و غیر سیاسی با زبانی روشن و غیر‌مبهم است.

وزیر دفاع پیشین انگلیس با تاكید بر اینكه زندگی خارج از چارچوب اتحادیه اروپا نبایستی ما را به هراس اندازد، بار دیگر به طور رسمی تمایل خود برای دور شدن از فرایند همگرایی بیشتر سیاسی و اقتصادی با اتحادیه اروپا را آشكار ساخت.

دور جدید جبهه گیری های ضد اروپایی مقامات رسمی انگلیس از زمانی كلید خورده كه صد نفر از نمایندگان حزب محافظه كار این كشور هفته گذشته در نامه ای به كامرون خواستار جدیت بیشتر كابینه در تعیین تكلیف وضعیت انگلیس در اتحادیه اروپا شده بودند.

در پی این فشارها، كامرون روز یكشنبه در مقاله ای كه در روزنامه 'ساندی تلگراف' به چاپ رساند اعلام كرد كه از برگزاری همه پرسی عمومی در خصوص تعیین وضعیت انگلستان در اتحادیه اروپا استقبال خواهد كرد، مشروط به اینكه فرایند سیاسی مذكور در موقعیت و زمانی مناسب و مقتضی صورت گیرد.

كامرون در مقاله خود از شهروندان انگلیسی خواست كه در خصوص عضویت انگلیس در اتحادیه اروپایی 'خویشتنداری تاكتیكی و راهبردی' را مد نظر داشته و بدانند كه خروج یكباره لندن از اتحادیه مطابق با مصالح كشور نیست، همچنان كه تداوم عضویت با توجه به شرایط و روندهای كنونی به هیچ وجه تامین كننده منافع ملی انگلیس نخواهد بود.

كامرون با اشاره به نظر سنجی اخیری كه در بین شهروندان انگلیسی در زمینه لزوم برگزاری همه پرسی برای تداوم یا تغییر شرایط عضویت انگلیس در اتحادیه برگزار شده، تصریح كرد كه وی به عنوان نخست وزیر انگلیس از حق واقعی انتخاب انگلیسی ها در این باره پشتیبانی خواهد كرد.

ساندی تلگراف در سرمقاله روز یكشنبه خود اعلام كرد كه حدود 68 درصد انگلیسی ها در جریان یك نظر سنجی رسمی تمایل خود به برگزاری یك همه پرسی عمومی در خصوص تعیین وضعیت پیوند انگلیس با اتحادیه اروپا را ابراز داشته اند.

به دنبال انتشار این مقاله، 'ویلیام هیگ' وزیر خارجه و سكان دار سیاست خارجی انگلیس روز دوشنبه در یك اظهار نظر رسمی اعلام كرد كه تصمیمات مربوط به برگزاری همه پرسی جدی است و حتی احتمال جدایی لندن از اتحادیه اروپایی وجود دارد.

هیگ البته اعلام كرد كه اتخاذ تصمیم نهایی در این باره به طور مستقیم با روندهایی ارتباط خواهد داشت كه اروپا در گذار از بحران در پیش خواهد گرفت. این اظهارت هیگ اشاره به تصمیماتی دارد كه قرار است در اجلاس آینده كشورهای اروپایی به بحث و تبادل نظر گذاشته شود.

در این پیوند گفتنی است كه برخی كشورهای اروپایی از جمله آلمان و همچنین فرانسه در صددند به موازات تعمیق همكاری ها و بازتنظیم سازوكارهای همگرایی اروپایی زمینه ساز گامی به جلو برای اتحاد سیاسی و بیشینه سازی همبستگی اقتصادهای ملی اعضای اتحادیه اروپایی باشند.

** حركت متضاد لندن و بروكسل بر روی محور همگرایی

...................................................................

با اوج گرفتن بحران اقتصادی و نیاز نهاد اتحادیه اروپایی به هماهنگی بیشتر سیاست های پولی و مالی بین اعضا، تغییر و بازنگری در معاهده لیسبون به یكی از مهمترین دستوركارهای نشست های سران اتحادیه اروپا تبدیل شد.

پیمان لیسبون سندی است كه روابط اعضای اتحادیه اروپا با این سازمان و نیز وظایف و مسوولیت نهادهای مختلف آن را تعریف می‌كند و هدف از اصلاحات پیشنهادی كشورهایی چون آلمان، تقویت نظارت بر سیستم‌های مالی كشورهای عضو اتحادیه اروپا و جلوگیری از تكرار بحرانی نظیر وضعیت كنونی حوزه یورو است.

در آذر ماه سال گذشته سران 27 كشور اروپایی در بروكسل گردهم آمدند تا در خصوص بازنگری در معاهده لیسبون به بحث و گفتگو بپردازند و نكته قابل توجه اینكه تنها عامل شكست گفتگوها رای منفی لندن به تصمیمی بود كه بایستی با اجماع هر 27 عضو اتحادیه به تصویب می رسید.

در این پیوند اوج گرفتن انتقادهای درونی از سوی رقبای سیاسی كامرون در خصوص بی نتیجه بودن حضور وی در نشست بروكسل و همچنین نكوهش تكنوازی لندن در كنسرت اروپایی از سوی اعضای اتحادیه به خصوص آلمان و فرانسه موجب نشد تا انگلیسی ها تغییری در رویكردهای واگرایانه خود به عمل آورند.

در شرایطی كه به نظر می رسد كشورهای اروپایی در زمینه واگذاری اختیارات بیشتری به نهادهای اروپایی برای تسهیل گذار از تنگنای مشكلات و چالش های كنونی و جلوگیری از بروز بحران های مشابه به اتفاق نظر نسبی نزدیك می شوند، انگلیسی ها معتقدند كه بایستی برخی از اختیارات تفویض شده به سازوكارهای مشترك اروپایی را پس گرفته و حتی در دراز مدت از اتحادیه خارج شوند.

با توجه به شرایط حاضر مهمترین عامل داخلی كه می تواند به عنوان مانعی جدی در برابر تصمیم قطعی در خروج از اتحادیه عمل كند حضور حزب 'لیبرال دموكرات' به رهبری 'نیك كلگ' معاون نخست وزیر انگلیس، در دولت ائتلافی كنونی است.

حزب لیبرال دموكرات انگلیس كه پس از سال ها در جریان انتخابات پارلمانی این كشور در ماه آوریل سال 2010 میلادی (اردیبهشت ماه 1389 ه.شمسی) توانست وارد كابینه ائتلافی محافظه كاران شود، در زمان حاضر به عنوان مهمترین تشكل سیاسی طرفدار همراهی و همگرایی با اتحادیه اروپا به شمار می رود و همواره از سیاست ها و مواضع ضد اروپایی احزاب كارگر و محافظه كار انتقاد كرده است.

به باور ناظران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تا پیش از سال 2015 میلادی كه دوره كاری دولت كامرون به سر خواهد رسید، می تواند به سقوط كابینه ائتلافی انجامیده و انگلیس را وارد بحران سیاسی جدی سازد.

با توجه به آنچه گفته شد در عمل خروج لندن از اتحادیه اروپایی و حتی برگزاری همه پرسی در این خصوص با دشواری های جدی روبرو بوده و از این رو نخبگان سیاسی و كارشناسان مسائل این كشور پیش بینی می كنند این موضوع در فاصله زمانی سال های 2015تا 2020 میلادی یعنی دوره كاری پارلمان آینده انگلیس و شكل گیری دولت جدید به شكل قطعی و جدی در دستور كار مقامات انگلیسی قرار گیرد.

البته لازم به ذكر است كه این تشكیل دولت بایستی به شكل اكثریتی از سوی محافظه كاران و یا حزب كارگر صورت گیرد و حضور دوباره لیبرال دموكرات ها در كابینه می تواند به تجدید مخالفت ها از درون دولت و پارلمان نسبت به خروج از اتحادیه بیانجامد.

** بررسی علل و زمینه های گرایش لندن به خودمحوری در اروپا

...........................................................................

پس از جنگ جهانی دوم، لندن از ابتدای شكل گیری هسته اولیه پیمان ها و سازمان های مشترك اروپایی مانند جامعه زغال و فولاد، پیمان اوراتم و بازار مشترك اروپایی تلاش كرد تا از هم پیوندی با همسایگان اروپایی خود دوری گزیده و با نگاهی آتلانتیك گرایانه به سمت آمریكا، اولویت روابط خارجی خود را به اتحاد و همپیمانی راهبردی با واشنگتن اختصاص دهد.

امتناع لندن از پذیرش مسوولیت و تعهد نسبت به سازوكارها و پیمان های مشترك اروپایی تا جایی پیش رفت كه حتی انگلیسی ها تلاش كردند تا با همراهی برخی كشورهای اروپایی خارج از چارچوب بازار مشترك اروپایی، به ایجاد نهادها و سازمان های موازی اقدام كنند اما به تدریج با نمایان شدن منافع چشمگیر همكاری های مشترك اقتصادی در چارچوب جامعه اروپایی، سیاست های پیشین انگلیس به دست فراموشی سپرده شد.

با امضای پیمان 'ماستریخت' در فوریه 1992 میلادی ( بهمن ماه 1370ه. شمسی) كه منجر به تاسیس اتحادیه اروپا شد، انگلیس نیز به عضویت این سازمان درآمد اما هفت سال بعد از پیوستن به پیمان 'یورو' پول واحد اروپایی امتناع ورزید.

تجربه نپیوستن لندن به پیمان های تكمیلی اتحادیه اروپایی مانند معاهده 'شنگن' كه جابجایی آزادانه شهروندان اروپایی در قلمرو كشورهای این قاره را امكان پذیر می ساخت، نشان داد كه انگلیسی ها با وجود تمایل به بهره گیری از امكانات و ظرفیت های سیاسی و تجاری اتحادیه قصد ندارند تا وارد عرصه وابستگی متقابل و همبستگی در هم تنیده اروپایی شوند.

برخی تحلیل گران بر این باورند كه روحیه برتری جویانه انگلیسی ها كه ریشه در جایگاه محوری این كشور در نظام بین الملل سده های گذشته داشته در كنار عواملی چون انفصال جغرافیایی این كشور از گستره زمینی قاره سبز، روحیات و فرهنگ خاص آنگلوساكسونی ساكنان این جزیره جدا افتاده از اروپا و همپیوندی گسترده و عمیق لندن- واشنگتن در سال های اخیر عامل اصلی رویكردهای سنتی انگلیس در اولویت ندادن به همگرایی اروپایی بوده است.

در زمان حاضر بیش از 60 درصد تجارت خارجی انگلیس به اروپا وابسته است. گفته می شود بیش از 700 هزار شركت انگلیسی دارای روابط تجاری با واحدهای اروپایی هستند و بیش از 5 / 3 میلیون شغل در انگلیس با اروپا در ارتباط است . همچنین با وجود تك روی های انگلیسی ها در عرصه های مختلف، اقتصاد این كشور با مشكلات جدی دست به گریبان است كه پروسه همگرایی اروپایی می تواند تا حدی به فروكاسته شدن از ابعاد آن كمك كند.

با توجه به آنچه گفته شد برخی تحلیل گران معتقدند كه جدایی انگلیس از اتحادیه بیش از آن كه به زیان كشورهای عضو تمام شود، منافع و مصالح دراز مدت انگلیسی ها را دچار پیامدهای منفی خواهد كرد.

در این رابطه 'ماریو مونتی' نخست وزیر ایتالیا پس از تك رای منفی انگلیس به اصلاح پیمان لیسبون اظهار داشته بود كه مخالفت لندن با بازنگری پیمان لیسبون پیامد چندانی برای اتحادیه اروپا نخواهد داشت، چرا كه 27 عضو اتحادیه بطور قابل توجهی خود عهده دار توسعه این بازار واحد خواهند بود.

مونتی البته تصریح كرده بود كه 'اگر انگلیس خود در كانون پروسه همگرایی بیشتر بین كشورهای اروپایی قرار می گرفت، می‌توانست از نفوذ بیشتری در اتحادیه برخوردار باشد. همچنین از آنجا كه در دی. ان. ای انگلیسی ها تخم رقابت كاشته شده است ورود این كشور به بازار واحد اروپایی برای تمام 27 كشور عضو اتحادیه می توانست سودمند باشد.'

در مقابل، ملاحظات سنتی سیاست مداران وابسته به حزب كارگر و محافظه كار و همچنین برداشت ویژه رهبران لندن از روند و چگونگی دست یابی به اهداف و منافع ملی ، موجب شده تا در سال های اخیر نگرش آنان نسبت به همپیوندی فزاینده اروپایی در قالب كوبیدن بیش از پیش انگلیسی ها بر طبل جدایی از اتحادیه اروپایی نمود یابد.

** اتفاق نظر میان احزاب سنتی بر سر امتناع از همگرایی اروپایی

...........................................................................

با توجه به رویكردها و مواضع مقامات انگلیسی در سال های گذشته می توان گفت كه سیاست 'دوری و دوستی' با اروپا از جمله بسترهای اتفاق نظر نیروهای سیاسی و احزاب اصلی محافظه كار و كارگر در انگلیس بوده است.

بر خلاف لیبرال‌ دمكرات ها كه همكاری اروپایی را بهترین راه برای افزایش قدرت و منزلت ملی انگلیس در سطح منطقه ای و جهانی بر می شمرند، محافظه كاران انگلیسی حتی در اساسنامه حزبی خود در زمینه سیاست خارجی به صورت آشكار بر وجوه افتراق خود از اتحادیه اروپا انگشت می نهند.

محافظه كاران در اساسنامه حزبی خود با وجود تاكید بر لزوم استفاده از تمامی ظرفیت های اتحادیه اروپایی برای دست یابی به منافع ملی، از اولویت روابط آتلانتیكی و تثبیت روابط با شریك اصلی راهبردی و اهمیت فراوان پیمان ناتو سخن می گویند.

حزب كارگر هر چند به صورت تاكتیكی تفاوت هایی را نسبت به رقیب سنتی خود پیرامون مسائل اروپایی در اساسنامه خود گنجانده اما پی گیری مواضعی چون مخالفت با پیوستن لندن به حوزه مالی یورو نشان از اتفاق نظر این حزب با محافظه كاران انگلیسی در زمینه همگرایی با اتحادیه اروپا دارد.

در این خصوص می توان گفت كه سیاست خارجی انگلیس در زمان نخست وزیری 'تونی بلر' و 'گوردون براون' هر چند بر گسترش قلمرو اتحادیه اروپایی و نقش آفرینی موثرتر این اتحادیه در تحولات جهانی تاكید داشت، اما به هیچ وجه تعمیق همبستگی اروپایی در دستور كار رهبران پیشین انگلیس قرار نگرفت.

با توجه به آنچه گفته شد مخالفت با دور تازه تفویض جدید اختیارات ملی به اتحادیه اروپا كه مد نظر بسیاری از كشورهای عضو قرار گرفته و حتی دور شدن از سازوكارهای هم گراینده اروپایی كه در میان مقامات و حتی شهروندان انگلیسی طرفداران فراوانی دارد، چشم انداز روشنی برای تداوم حضور انگلیس در اتحادیه اروپا به تصویر نمی كشد.

در نوامبر سال 2007 میلادی ( آبان ماه 1386 ه.ش) 'دیوید میلیبند' وزیر خارجه پیشین انگلیس در یك سخنرانی پیرامون سرنوشت اروپایی كشورش اظهار داشت كه اتحادیه اروپا هیچ گاه ابرقدرت نبوده و هیچوقت هم یك ابرقدرت نخواهد شد و از این رو برای لندن پذیرش اتحادیه اروپا به عنوان نهادی برای ایجاد 'سلطه اقتصادی' غیرقابل تحمل است.

بسیاری از تحلیل گران بر این باورند كه با توجه به رویكردهای اینچنینی از سوی مقامات انگلیسی می توان پروسه واگرایی و در نهایت جدایی لندن از اتحادیه اروپا را روندی در حال جریان دانست كه به احتمال زیاد تا پیش از پایان دهه میلادی حاضر به انجام خواهد رسید.

البته در برابر این تحلیل برخی دیگر از صاحب نظران معتقدند كه رویكردهای اخیر مقامات انگلیسی ناظر بر نمایشی دیپلماتیك در عرصه اتحادیه اروپا برای اقناع شركای اروپایی به حفظ وضعیت موجود بوده و پیوندهای گسترده بین لندن و كشورهای اروپایی وهمچنین منافع انگلیس در عضویت اتحادیه اروپا، حتی در سال های آینده مانع از ایجاد تغییری جدی در وضعیت حضور انگلیس در این سازمان خواهد شد.

تحقیق**م.م.ك**1358



:: برچسب‌ها: نشان ,
:: بازدید از این مطلب : 175
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : amatrack

به گزارش چهارشنبه ایرنا به نقل از شبكه اطلاع رسانی نفت و انرژی، 'مجید بوجارزاده' با یادآوری این كه، صادرات گاز ایران به دلیل وقوع انفجار خط لوله یاد شده در خاك تركیه از پنج شنبه گذشته هشتم تیر متوقف شده بود، گفت: با پایان یافتن عملیات ترمیم، صادرات گاز ایران به تركیه از ساعت 18 و 30 دقیقه روز دوشنبه 12 تیر ماه از سر گرفته شده است.

وی اظهار كرد: به درخواست رسمی مقام های شركت بوتاش تركیه، این شركت آمادگی خود را برای دریافت روزانه 30 میلیون متر مكعب گاز از ایران طبق قرارداد میان دو كشور اعلام كرده است.

خط لوله صادرات گاز ایران ـ تركیه به دلیل انفجار در خاك این كشور از روز هشتم تیر ماه جاری به مدت پنج روز متوقف شده بود.

وزیر انرژی تركیه پیش تر احتمال داده بود كه خط انتقال گاز ایران به تركیه به دلیل حمله حزب كارگران كردستان موسوم به «پ ك ك» متوقف شده باشد.

ایران و تركیه قرارداد گازی 25 ساله ای را امضا كرده اند كه بر اساس آن سالانه 10 میلیارد متر مكعب گاز ایران با خط لوله وارد خاك این كشور می شود.

اقتصام**9189**1594



:: برچسب‌ها: طبیعت , شهرستان , معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 252
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : amatrack

به گزارش ایرنا روز سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری یزد ؛ محمد رضا فلاح زاده در مراسم یادواره شهدای كارگر و صنعتگر این استان افزود : طی مطالعات زمین شناسی وزارت نفت، منابع نفتی یزد در شرق شهرستان ابركوه كشف شده است.

وی با اشاره به اینكه بهترین طاقدیس های نفتی نوع بسته است ، اظهار داشت: بلوك 17 نفتی ایران كه در دشت فیض آباد ابركوه ثبت شده از همین نوع است.

استاندار یزد اظهار داشت: عملیات حفاری اكتشاف این بلوك نفتی در دست پیگیری است و میزان ذخیره نفتی آن پس از انجام عملیات حفاری اكتشاف و مطالعات تكمیلی این میدان وزارت نفت اعلام خواهد شد. ك/1



:: برچسب‌ها: قدیمی , بچه ها ,
:: بازدید از این مطلب : 235
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : amatrack

دكترهومن شریفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: از حدود 50 سال پیش درمان های جایگزین نیكوتین مطرح شد و مورد تایید مجامع علمی دنیا قرار گرفت و از همان زمان درمان های جایگزین نیكوتین به عنوان دارو و خط اول درمان ترك سیگار مورد استفاده قرار گرفت.

وی با بیان اینكه قدیمی ترین قرص های ترك سیگار به صورت قرص های جویدنی یا آدامس های نیكوتین به اشكال دو و چهار میلی گرمی در دنیا مورد استفاده قرار گرفت، افزود: هم اكنون هر دو شكل دو و چهار میلی گرمی این آدامس ها در ایران و بدون نیاز به تجویز پزشك در داروخانه ها موجود است كه اثربخشی خوبی نیز دارد.

كارشناس مركز تحقیقات پیشگیری و كنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: در حدود سه تا چهار سال گذشته موفق شدیم نوع ایرانی برچسب های پوستی ترك سیگار را تهیه كرده و در مقادیر 15 میلی گرمی در بازار دارویی كشور عرضه شود.

شریفی اضافه كرد: در بازارهای دنیا برچسب های نیكوتینی در سه نوع مختلف و در ابعاد هفت، 14 و 21 میلی گرم، پنج، 10 و 15 میلی گرم یا در ابعاد دیگر كه از 15 میلی گرمی شروع می شود تا 10 و سه میلی گرمی، عرضه می شود اما در كشور ما فعلا 15 میلی گرمی آن موجود است.

شریفی اضافه كرد: قرص‌های نیكوتینه و برچسب‌های ترك سیگار روش مورد تأیید برای ترك سیگار است.

اجتمام**9105**1569



:: برچسب‌ها: بهار , برف , پاریس ,
:: بازدید از این مطلب : 251
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : amatrack
مبارز راشدی

آقای راشدی تایید کرد که طرح بازنگری قانون رسانه ها کمکی به تقویت آزادی بیان نمی کرد

وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در پی انتقادهای گسترده، بررسی طرح بازنگری قانون رسانه‌ها را از دستور کار خود خارج کرده است.

دین‌محمد مبارز راشدی، معاون این وزارت روز سه‌شنبه، ۱۳ سرطان/تیر به بی‌بی‌سی فارسی گفت که این طرح "به زیان آزادی بیان" بود و حالا بررسی آن در دستور کار نیست.

آقای راشدی گفت این طرح از سوی شورای عالی رسانه‌ها آماده و به نظرخواهی گذاشته شد و در پی رایزنی او با اعضای این شورا، تصمیم گرفته شده که از ادامه بررسی آن صرف نظر شود.

در این طرح برای شورای عالی رسانه‌ها اختیارات اجرایی و سیاستگزاری گسترده‌ای در نظر گرفته شده بود و همین موضوع نگرانی و انتقاد روزنامه‌نگاران و نهادهای مدافع آزادی بیان را برانگیخت.

طرح بازنگری قانون رسانه‌ها چند هفته پیش در رسانه‌های دولتی منتشر شد و در گزارشها گفته شده بود که برخی از نهادهای دولتی در هفته‌های اخیر سرگرم رایزنی در باره این طرح بوده‌اند.

مبارز راشدی گفته است: "متاسفانه این پیش‌نویس بدون این که ما در جریان قرار بگیریم، به مطبوعات رفت و من از طریق مطبوعات فهمیدم که بعضی از مواد آن نه تنها به نفع آزادی بیان اصلاح نشده، بلکه به ضرر آزادی بیان تغییر کرده است."

آقای راشدی افزود در صحبتی که با اعضای شورای عالی رسانه‌ها داشته، تصمیم گرفته شد که اگر به اصلاح قانون کنونی رسانه‌ها نیازی احساس شود، این قانون در پی مشورت با نهادهای داخلی و بین‌المللی بازنگری شود.

در حال حاضر قانون رسانه‌های همگانی مصوب ۱۳۸۸ پارلمان افغانستان مرعی‌الاجرا است و آقای راشدی آن را یکی از بهترین قانونها در عرصه فعالیت‌های رسانه‌ای در منطقه توصیف کرده است.

طرح بازنگری قانون رسانه‌های افغانستان با انتقاد نهادهای داخلی و خارجی مدافع آزادی بیان مواجه شده بود.

ساعاتی پیش از گفتگوی آقای راشدی با بی‌بی‌سی، سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد که از دولت افغانستان خواسته که از تصویب این طرح صرف‌نظر کند.

این سازمان در اعلامیه‌ای نوشت تصویب پیش‌نویس قانون رسانه‌ها کنترل دولت بر رسانه‌ها را افزایش می‌دهد و آزادی بیان را کمرنگ می‌کند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر:

"سازمان حقوق بشر از دولت افغانستان خواسته که از تصویب پیشنویس قانون رسانه‌ها، که کنترل دولت بر رسانه‌ها را افزایش می‌دهد و آزادی بیان را کمرنگ می‌کند، صرف‌نظر کند. این پیشنویس پرسش‌های جدی را در مورد تعهد حامد کرزی در قبال آزادی بیان به وجود آورده است."

سازمان دیده‌بان حقوق بشر در این اعلامیه افزوده است: "این پیش‌نویس پرسش‌هایی جدی را در مورد تعهد حامد کرزی به رعایت آزادی بیان به وجود آورده است."

براد آدامز، مدیر بخش آسیایی دیده‌بان حقوق بشر گفته است: "آزادی بیان یکی از مهمترین دستاوردهای افغانستان پس از سال ۲۰۰۱ بوده است. دولت افغانستان باید دستاوردهای رسانه‌ها را تحکیم بخشد، نه این که با نیروهای مخالف آزادی بیان آشتی کند."

ظاهرا اشاره آقای آدامز به طرح آشتی دولت افغانستان با گروههای شورشی و از جمله طالبان است که از چند سال پیش در راس برنامه‌های دولت حامد کرزی قرار گرفته است.

پیش از این نهاهای فعال در عرصه فعالیتهای رسانه ای در افغانستان تاکید کرده اند که آزادی بیان نباید در گفتگو با گروه طالبان و دیگر گروههای همسو با آن قربانی شود.

در زمان حاکمیت گروه طالبان، هیچ رسانه غیردولتی وجود نداشت و این گروه تنها به فعالیت رادیو کابل که آن را "رادیو شریعت" نام گذاشته بود، اجازه فعالیت داده بود.

طالبان حتی تلویزیون دولتی را بسته بود و دیدن تلویزیون و شنیدن موسیقی را مغایر اصول اسلامی می‌دانست.

افراد مسلح طالبان نوارهای ویدنویی و حتی صوتی را در هر جا که می دیدند، نابود می کردند.



:: برچسب‌ها: ابرها ,
:: بازدید از این مطلب : 225
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : amatrack

به گزارش ایرنا، 'محمدرضا مخبر دزفولی' در خصوص مباحث جلسه 715 شورای عالی انقلاب فرهنگی كه سه شنبه شب به ریاست 'محمود احمدی‌نژاد' برگزار شد، اظهار داشت: در ابتدای جلسه چند جلسه درخصوص راهبردهای ملی تولید ملی تدوین شده بود در دستور كار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت.

وی تصریح كرد: گزارش مفصلی كه درخصوص وضعیت نوشت‌افزار و لوازم‌التحریر در كشور تهیه شده بود در جلسه امشب ارائه شد كه در آن به تحلیل پیرامون آسیب‌شناسی، نكات مثبت و نقاط ضعف كشور در حوزه لوازم‌التحریر به لحاظ فرهنگی و اجتماعی پرداخته شده بود.

مخبر دزفولی افزود: مقرر شد این گزارش پس از كارشناسی‌های بیشتر توسط اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه آینده مجددا مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی ابراز امیدواری كرد با تصویب این موارد وضعیت تولید نوشت‌افزار و لوازم‌التحریر در كشور به لحاظ كمی و كیفی و رویكردهای منطبق با ارزش‌های ملی و ایران اسلامی ارتقا یابد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به مسائل اقتصادی، فرهنگی و تربیتی اسباب بازی در كشور اشاره كرد و گفت: علاوه بر تهیه گزارش‌های مفیدی ازسوی دستگاه‌های مختلف ، تحقیقی نیز در این زمینه آماده شده است كه مقرر شد این موضوع نیز در جلسه آینده مورد بحث و بررسی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان كرد: برخی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه امشب به بیان نكاتی درمورد برگزاری آزمون دكتری دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم به‌صورت نیمه متمركز پرداختند.

مخبر دزفولی افزود: این آزمون در سال جاری به‌صورت تخصصی‌تر برگزار شد و تلاش بر این بوده است كه نسبت به سال گذشته دارای كیفیت بهتری باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: ممكن است نكاتی در خصوص برگزاری آزمون دكتری به‌صورت نیمه متمركز همچنان وجود داشته باشد كه امیدواریم با تدبیر وزارت علوم و رهنمودهای شورای عالی انقلاب فرهنگی هر سال شاهد برگزاری این آزمون با كیفیت مطلوب‌تر باشیم.

به گفته مخبر دزفولی، بررسی كامل تر موضوع برگزاری آزمون دكتری نیمه متمركز نیز قرار است در جلسه آتی شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داشته باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در انتخاب چند نفر از روسای دانشگاه‌های كشور در جلسه امشب شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.

مخبر دزفولی گفت: با رای اعتماد شورای عالی انقلاب فرهنگی، 'رسول خدابخش' به‌عنوان رئیس دانشگاه تحصیلات تكمیلی زنجان، 'حسین محبی' به‌عنوان رئیس دانشگاه تحصیلات تكمیلی كرمان، 'غلامرضا رضایی' به‌عنوان رئیس دانشگاه ولایت ایرانشهر، 'امین بهزادمهر' به‌عنوان رئیس دانشگاه دریانوردی چابهار، 'محمدباقر رهنما' به‌عنوان رئیس دانشگاه صنعتی سیرجان و 'عباس كتابی' به‌عنوان رئیس دانشگاه كاشان انتخاب شدند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: گزارش كارگروه تخصصی كه پیرامون راهبردهای مرتبط با تولید ملی چند اقدام مهم آماده‌سازی شده است نیز در جلسه امشب ارائه شد.

مخبر دزفولی درمورد نامگذاری امسال ازسوی مقام معظم رهبری به سال تولید ملی؛ حمایت از كار و سرمایه ایرانی نیز گفت: این نامگذاری منحصر به سال جاری نیست و به لحاظ فرهنگ‌سازی در خصوص اعتمادسازی به تولیدات داخلی باید اقدامات جدی صورت پذیرد.

وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی با رویكرد اشاره شده، در جلسه آینده به تصویب سیاست‌ها و راهبردهای گوناگونی كه آماده كرده است، خواهد پرداخت.

فراهنگ**1055** 3404



:: برچسب‌ها: توکیو , مربع , بچه ها ,
:: بازدید از این مطلب : 223
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : amatrack
کربلا

گفته شده که انفجارهای کربلا معطوف زائران شیعه این شهر بوده که برای مراسم نیمه شعبان به این شهر سفر کرده بودند

گزارش‌ها از عراق حاکی از آن است که در یک رشته انفجار در عراق، نزدیک به سی نفر کشته و دهها نفر زخمی شده‌اند.

در شهر کربلا، انفجار دو خودروی بمبگذاری شده، حداقل چهار نفر را کشته و سی نفر را زخمی کرده است.

هدف این دو انفجار، زائران شیعه بوده است که به مناسبت فرا رسیدن نیمه شعبان به کربلا سفر کرده بودند.

در بازاری در دیوانیه در جنوب عراق نیز بر اثر چند انفجار، ۲۵ نفر کشته و ۴۰ نفر زخمی شدند.

طی هفته‌های اخیر، عملیات بمبگذاری درعراق افزایش یافته و تلفات سنگینی برجای گذاشته است.

از حیث میزان تلفات عملیات خشونت آمیز، ماه ژوئن امسال خونین‌ترین ماه از زمان خروج نیروهای آمریکایی از عراق بوده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید در یک مقر نظامی در شهر سنی نشین تاجی در ۲۰ کیلومتری بغداد در استان صلاح الدین انفجارهایی روی داده که سه نفر را کشته شده و بیش از ۱۵ نفر را زخمی کرده است.

این خبرگزاری می‌گوید یک پلیس در میان کشته‌شدگان قرار دارد.



:: برچسب‌ها: خانواده , هنر , شهری ,
:: بازدید از این مطلب : 243
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()